Sunday, November 1, 2009

Zoo Negara


Amik kesempatan bawa Eryna berjalan-jalan ke Zoo Negara..dah lama tak bawa dia berjalan-jalan..lagipun skg dia dh pandai appreciate menda2 disekeliling dia..mulut pulak becok bukan main..hehe

Kunjungan kali ni ke zoo mmg meng surprise kan aku..mula2 aku terkejut dgn entry fees dia..dh naik ngko!..skg RM20 utk dewasa, kanak2 atas 3 tahun RM12.50..

Kali terakhir aku pergi zoo nih..entry fees masih dalam belas2 lagik..haih..

Kejutan kedua ialah..apabila aku masuk ke dlm zoo tu mmg serius dh berubah..tp ke arah kebaikan la kan..kalau dulu byk kandang binatang2 yg kosong atau binatang2 yg nan ado..tp sekarang..hampir semua kandang ada minatang dlm tu..pastu fasiliti dlm tu pun dh upgrade byk..yerlahkannn..tram tu pun dh kena byr RM3 kalau nak naik ronda2 dlm zoo tew..maklumlah dh bg tender kat syarikat luar..

Tapi kitaorg tak naik pun tram tu sbb nak kasi RM20 yg kitaorg keluarkan tu berbaloi-baloi..so jln kaki slow2 jek..heheheh

Kedai minum pun dh byk bukak dlm nih..dulu mcm susah jer nak cr air kann..tp biasalah harga almost double..baik bw sendiri dr umah..aku tgk ramai yg berkeluarga bw bekalan sendiri mkn kat dlm tu..weolls ingat makanan luar tak boleh masuk..

Nak masuk sini kena bayar lagik..motif?

Animal show jgn dilupa..a must look

Eryna with Papa..senyum terpaksa jer nampak..heheheh

Senyum lebar tp syg mata tak pandang camera..ceh!

Dgn sepupu sepapatnya..Dari kiri: Eryna, Shasha & Irfan

Ini pulak sepupu kecik yg tomei..Rayyan

Me & My Lil' Sis Uji (Yg tak berapa nak lil')...wakakakak..matilah mak!

With my other half..thehehe

Kiut baby monyet nih..baru tgk dunia nih..

Ikan patin sebesar nih kalau masak tempoyak..satu kampung boleh panggil nih

Giler besar kura2 nih..
Hari ni mmg semua binatang in a good mood..semua memberi kerjasama yg baik untuk bergambar..hehe

Tengok gajah ni pose kat aku..sportingkan..

Giraffe ni pun baikk..aku je geli tgk lidah purple dia..ueww

Rimau ni pun cool



Gambar nih mcm seolah-olah rayyan pegang kepala ular tu kann..?

Takut nak dok dekat dgn dia nih..takut kena tanduk!ouch..

Eryna cukup takut dgn menda alah nih..katak puru..

2 comments:

pn_fateen07 said...

nyeh.. mek anto anak mek tinggal ngan ko boleh..??? sampai badan dia jadi cam eryna..hehehehe...

bagilah.. menu harian yang ko bagi anak ko makan nyeh.. mek nak gak buat anak mek jadi cam tu.. adeeb tu kurus je..kalau jadi cam anak ko ni nyeh mesti laki mek gumbira... ni asyik meleter jer kat mek..

RizQin said...

Aku bg mcm biasa jek..tp eryna mmg jenis berselera..kalau nampak org mkn..dia pun nk mkn..

Meh la hantar anak ko kat sini..aku pun takde baby boy nih..tp takleh amik balik..setuju?heheheh