Wednesday, October 7, 2009

>>Hari Rajin<<

Aku admit adakala aku ni malas nak ke dapur..tp kalau datang hari rajin..mrasa la aku masak itu ini..ehehe..

Well..hr ni aku nak share apa yg aku masak iaitu Strawberry Trifle..resepi ni aku dpt dr internet..dh lama pun aku print tp memandangkan hr rajin tak sampai2..maka terpaksalah aku tunda dr sehari ke sehari..hmmm..

Ok..bare in mind yer..this is the first time aku buat mende alah ni..kalau nampak kelam kelibut..buat2 paham jer lah..kuikuikui..

Bahan2 yg diperlukan..

Itu semua beli kat tesco..senang sekali harung..

Perlukan bekas mcm nih..br nampak layer2 tu..

Inilah hasilnya selepas siap layer by layer tu..

Ini pula kuih suji yg aku buat balik dr kerja..tiba2 teringin nak mkn..bahan2 mmg dh lama beli..tp kalau sesiapa yg tak suka minyak sapi mmg tak boleh masuk la kuih ni..

Yang kat bawah ni..menu dinner aku dan eryna..amacam?sebijik cam kat Ikea tak?hehehe..
Gravy tu aku beli kat Ikea..Meatball tu beli kat OTK sajok..senang bangat buat mende nih..semua rebus2 jek..yg meatball tu aku goreng guna Worcestershire Sauce, Lea & Perrins..Minyak guna 1 sudu besar je..Yg Lingonberry jam tu aku beli kat Ikea jugak..cuma pinggan jek tak guna ikea punya..ekekek

Sedap jek ahkak ni mkn..

Yang ni pula dinner utk laki aku..Lontong..memandangkan dia tak suka mkn makanan western dan kuih suji tu..so terpaksalah aku sediakan makanan jawa!hahahahha..

2 comments: