Friday, June 12, 2009

Asam Pedas Sedap


Baju merah laki bini tu..tokey dia..

Kat area umah aku ni ada satu kedai asam pedas yang best aku nak rekomen kat korang..kedai ni cuma jual asam pedas Melaka yer..di ulang..Melaka..bukan Johor atau Muar..

Apa yg best pasal asam pedas ni..dia mmg pedas dan pekat hockey..bukan cam asam pedas yg dijual kat uniten tu..cair semacam..

Korang boleh pilih nak asam pedas apa..mcm2 ikan ada..nak set pun voley..nak ala-carte pun voley..gitu..

Kalau korang nak try mkn kat sini..halakan kenderaan korang menuju ke arah puchong perdana..pastu masuk puchong prima..lepas roundabout kedua tu..betul-betul belah kiri sederet kedai tu la kedai ni berada..apalagi?..rasalah penangan asam pedas melaka yg ori ini..nyum..nyum..

Nampak tak kemerahan cili berapi tu?..unspeakable

Air tembikai campur susu..

2 comments:

Yezzaaa19 said...

...Wa laaa!...sedap2...ntah2 dia taruk pewarna ros kot!..hehehe..

RizQin said...

ni bukan kaler2 dh nyah..mmg merah berapi nih..wajib kulum ais lepas mkn asam pedas nih..