Thursday, May 7, 2009

Balik Kampung: Day 1

seronok betul la last weekend..dah la cuti panjang..(panjang ker?)..hehehe..bolehla kann..3 hari + 1 hari lagi amik cuti tahunan..mrasa!

aku amik peluang tu balik kg aku kat rompin...perh!lama gilak tak balik kg..last balik masa raya jek..tu pun 2 hari yo..

kali ni aku blk berkonvoi bersama-sama mak bapak aku & adik aku (Uji n anak beranaks) dr KL..tiga bijik keta semuanya..adik bujang aku yg kat JB dh sampai awal2 lagi kat rompin tu..maklumlah dekat..so dia lepak2 kat umah sewa adik bongsu aku sementara nk tgu kitaorg sampai..hehehe..paham2 jerlah org tua kalau bawak keta..menahan jek aku follow dr belakang..sib baik aku tak tau jln blk kg.. (Voley?)..kalau tak..dh lama aku pecut tinggal diaorg..hahahah!!..adik aku Uji dh lama dh tinggalkan kitaorg..hampeh!

Jalan pulak jam..itupun dh jimat masa lalu kut jln kg Kajang-Mantin-Seremban-Pilah...kalau lalu highway..lagilah jam tak hengat!..berebut-rebut ngan org Johor-Melaka-N9-Pahang..semuanya nak balik kg masing2!!..

Aku bertolak dlm kul 1ptg hari jumaat tuh..sampai rompin dh kul 5ptg..masa kat muadzam tu aku dh pecut tinggal mak bapak aku..maklumlah dr situ aku dh ingat jln..hehe..
Sementara nk tgu mak pak aku sampai..kitaorg lepak kat tepi pantai hiburan..sambil2 minum ais jagung..agak2 dlm kul 6.30ptg baru mak pak aku sampai so kitaorg gerak ke umah..

Masa nih aku dh pecut tinggalkan mak pak aku..heheh

Mulalah acara rebut bilik air bermula..hahaha!!masing2 berebut nak masuk dulu..biasalahkan..kalau dh ramai2 balik ni..tp mak tetaplah menang bila berebut-rebut nih..gigihkan..ngehngehngeh!!..terus ku sumbat anakku ke dlm bilik air ittew!..

Budak2 nih tgu time nak tdo nih..

Lepas mandi manda..acara mkn beradab beramai2..meriahnya uolls..pastu tido time!..awal2 lagi aku dh book port baikkk punya utk aku & eryna!..adik aku yg bongsu ni pun sebok nak tdo berkepit ngan aku..Uji & anak beranak tdo sudut lain..heheh..rumah kecik beb..tinggalan arwah atuk aku dulu..

4 comments:

Emy said...

mmg la balik kg ramai2 mcm gitew.. paling penting cari port nk tdo!! cop bantal siap2.. tp ni kes kalau blik kg sham la, kalau blik kg aku relax jek coz tak ramai mana pung.. eh laki ko takde ke dlm ini cerita??

RizQin said...

laki aku tak ikut!dia org bandar..mana nak balik kg..voley?

Emy said...

bole mcm tu kan?? ala ko pn bukan nk balik kg dia jgk kan?? hehehhehe

RizQin said...

confirm pasni aku tak balik langsung!