Sunday, May 10, 2009

Aktiviti Ahad..

Kalau aku tak blk kg mn2..biasanya hari ahad nih aku akan bgn pagi2..pastu g breakfast..b4 kul 12 mesti aku terpacak dpn tv sampai kul 3 ptg..laki & anak aku mmg dh sedia maklum rutin hari ahad aku nih..apalagi..tgk CSI laa..hehehe..

Sejak akhir2 nih..budak ni mmg mencabar kesabaran sikit..tgh2 aku syok tgk CSI..dia pi korek barang2 aku buat main..tgk tu..abis rantai & gelang pearl aku dia wat main..verangan jek..hehe..

Mmg waktu tu diaorg tak kan kacau..tv tu aku conquer sensorang!..eryna kenalah mengalah tgk wonderpet kat tv dlm bilik..hahahah!!

Lepas kul 3 barulah aku bagi peluang org lain nak tgk tv tu..heheh..kalau nak ajak kuar g mn2 pun mesti pas kul 3..*matilah demand!

Lepas abis CSI tuh..laki aku ajak mkn petang merangkap mkn mlm sekaligus..so kitaorg decide nak mkn kat Restoran Mak Jah kat Putra Height..

Ni antara minuman yg kitaorg order..dari kiri kedondong asam boi (aku punya), sirap selasih (apis) dan laici (eryna)..

Nasi Goreng Kampung...(apis)..

Nasi Goreng Mak Jah Special (aku punya!)

Nasi Lemak Rendang Ayam dan Teh O Ais (FIL aku)

dan akhir sekali Ubi Kayu Rebus..

Pas mkn2..kitaorg pun balik umah..on the way back tu..nampak ramai sungguh org main layang2..kat tepi umah aku tuh..so aku suh apis berenti keta & bawak eryna tgk dekat2..seronok betul budak tu..dh lama tak lepas dia lari kat padang..

Tgk tu mama...

Skg kan summer..echeh!..angin pulak kuat..mmg sesuai main layang2..

Tepi tuh umah aku laa..

6 comments:

Emy said...

best ke mak jah ni? selalu aku lalu jek..ofis

RizQin said...

best je aku rasa..try la..
eryna cukup suka nasi goreng mak jah special tu..dh abis..mintak lagik.."nak nacik"..

Emy said...

ek? selalu aku g pasar mlm putra heights tu ada la nmpk mak jah tuh, teringat kt ko.. ko kan customer setia situ..

eryna sker layang2 ker? jom dtg umah main layang2 arieana.. ayahnya rajin la main2 layang2..

Yezzaaa19 said...

...Anne...aku skerrr cite pasal anak ko tu!..Kecik2 dah pandai dah nak beregek...hehehehe...

RizQin said...
This comment has been removed by the author.
RizQin said...

eryna mmg suka tgk org main layang2..nak harapkan aku main..tak reti..bapak dia lak tak tau pulak aku..tau ke tak..hehe