Tuesday, April 7, 2009

Info Selasa: Secretary Weeks


Apa khabar setiausaha2 sekalian?..amacam hari ni..ada stress ka?..boss ada baik ka?..hahaha..

Seperti yg kita sedia maklum..Bln April nih..bulan utk para setiausaha tak kiralah sulit ke yg tak sulit ke disambut dan dimanja-manjakan..kalau dpt bos yg murah hati tu..ada la habuan utk masing2 kan..ada yg dpt g dinner or lunch dgn bos..ada yg dpt bunga..dpt tengok konsert atau paling cikai pun dpt kad tanda penghargaan kann..tp kalau dpt bos yg buta hati..nan ado la jwbnya..hehe..

Tp kita tak minta pun di julang cam diva divana kann..cukuplah dgn crowning Secretary of the Year kann..* matilah feeling2 beauty pageant!..hahahha!!

Ha!..tu dia!...


gosh!..betul ke mak dpt ni noks?..hikhikhik..

Uolls sedar tak betapa kita ni amat penting di dalam sesuatu organisasi?..hari guru/nurse/peladang/tentera pun disambut sehari sajok..tp minggu setiausaha ni disambut sepanjang bulan April..tak caya?..mana2 hotel dh start dh promosi sana sini..siap mcm2 artis dok buat show..paling top..mcm biasa arr..anuar zain, ning baizura, anita sarawak & faizal tahir..

pergh!..panjang no intro kali nih..well info yg aku nak story hari ni ialah..korang tau tak Secretary's Day dah ditukar ke Administrative Professionals Day skg ni? so ruang lingkup dia lebih luas..skg nih admin assistant, receptionist & other administrative support pun leh join sekaki sambut dgn uolls..* mcm kena down grade jek?*...larikkk...!!

pemenang secretary of the year tahun 2008 yg sedang dikelilingi anak2..sapa tatau?..hahahaha!!..


secratary company manalah ni?..hehehe

Tujuan sambutan ni diadakan sbb:-
1) nak kasi korang semangat nak buat kerja dan bagi output yg berkualiti
2) rasa diri korang dihargai *ada aku kesah?*..motif tetiba melenting?..hiks!
3) nak bg korang kurang maki bos
4) merapatkan hubungan korang dgn bos..*matila vinik bos!...hahaha

so..kwn2..jgn lupa tarikh2 keramat ini..:-
1) Administrative Professionals Day formerly known as Secretary's Day = Wednesday of the last full week of April!

2) Secretaries Appreciation Week = 3rd week in April!

5 comments:

Emy said...

u ols dpt apa dr bos2 u ols?? mak kt sini NAN ADO!!!!

mak kat sini celeburit HARI JURURAWAT!! mak gumbira... (tepok2 tangan sambil nangis!)

RizQin said...

samalah kita...uwaaaaaaaaa

last year mak dpt tiket anuar zeng (itu pun atas ehsan org..)..tp tak nak g..tahun ni..nganga je la jwbnya..

Emy said...

mak ingt lg yg uols tanya mak, nk g ke tak!

Yezzaaa19 said...

..hahaha..ingat2 lagik..pasal tiket annuar zain tuh...huhuhu...jgn harap ler time2 recession nih!...cut cost lagikk ada ler..hampeh!...

RizQin said...

nyah!..mak dpt tau diaorg ada beli tiket show anita sarawak & faizal tahir kat darby park hari tu..30 tiket tuuuuu..bersamaan 3 buah meja bulat!!..tp satu tiket pun tak campak kat mak!!uwwwwwwwwaaaa..pecah amanah betul la diaorg tu!!..bahagian kitaorg ni ada 6 jek PA tp sorg pun tak dpt tiket apa salahnya mengamalkan formula matematik ini:-

30-6= 24

mak rasa nak jadi whistle blower jek!!