Sunday, March 1, 2009

Restoran Mak Jah..Putra Height


anak bapak..

Mmglah seronok bila weekend..dpt buat aktiviti rekreasi anak beranak..tp yg peningnya kalau dh tak tau nk pergi mn..sbb rasa cam semua tempat dh pergi..nak dok umah jer pun boring gak..

Eryna pun dh pandai ajak jalan..bosan agaknya melepak je kat umah..

So weekend ni apis ajak tgk2 umah area Putra Height..ada projek baru--Putra Avenue--cantik2 katanya..projek ni company dia yg buat so bolehlah dpt less as a staff kannn..aku ikut jer..lagipun mmg kitaorg suka g tengok2 show house kat projek2 baru..sambil cuci mata, dpt curi idea interior design dia dan of course survey harga dan lokasi nya strategic ke tak..

Ada juga verangan nk beli umah atas tanah ni tp bila memikirkan aset & liabiliti yg sedia ada..ditambah lak dgn keadaaan ekonomi skg..hemmm..byk mende kena pertimbangkan..

kitaorg g pagi2 lagik sbb sambil2 tu nk survey kedai mkn best utk breakfast sekali..tgh jln2 tu jumpa Restoran Mak Jah ni..apis ajak bf situ sbb dia dh biasa mkn kt branch restoran ni kat Bkt. Jelutong..

ada WI-FI uolls..

lukisan2 kat dinding tu boleh ditempah/dibeli terus...

Speciality kat sini ubi kayu rebus cicah sambal dan ikan masin!..haruz cuba kalau dtg restoran nih..sambal dia best sbb pedas..hehehe..lagipun tak pernah jumpa lagi restoran yg offer menu camni..

emm..best

nasi lemak mak jah..

mee goreng yg pedas..
selain tu..aku order mee goreng..saja nk rasa..pastu apis order nasi lemak..menu mknan dia mmg nampak sedap2 belaka..teringin nk mkn nasi goreng mak jah lain kali..
Bagi aku kesedapan sesuatu mkn tu terletak pada cukup rasa dan paling penting mesti PEDAS..barulah boleh dipanggil sedap..hehehe

No comments: