Monday, March 30, 2009

Pusat Kelip-Kelip, Kg. Kuantan

Sabtu hari tu..aku, eryna & apis ke Pusat Kelip-Kelip Kg. Kuantan..trip ni sebenarnya utk EPU tp aku saja join..kalau nak harapkan aku pergi sendiri..emm..bila2 pun tak sampai..

Jauh jugak nk sampai sini dr umah aku tu..aku tgk jalan ni cam menghala ke Teluk Intan Perak dah ni..selama ni aku dok bygkan Kuala Selangor tu mcm ulu2 jek & tak membangun..tp apa yg aku dpt peratikan..emm..not bad la bandar dia..

Kiri kanan pokok kelapa ajer..itu menandakan berdekatan dgn pantai la tu..cuaca tak berapa baik ..hujan lebat sepanjang perjalanan..

Sampai dah kul 6 lebih..ada jamuan ringan sikit..org2 EPU nampaknya dah lama sampai..Pas tu ada slide show dr rep (TNBR)..abg Shahril Mod Husin kiter..hehe..muka dia cam terkejut jer nampak aku kat sana..tatau knp..mcm la aku kurus sgt!..alahai perasan tak abis..hikhikhik..ke dia ingat aku dh tukar EPU?..

Air sungai selangor dah naik..mintak2..jgnlah banjir..

Selepas slide show serba sedikit..solat maghrib berbagai..tibalah saat2 yg dinanti2 kan..tgk kelip2..hujan pun dah berhenti..

Salah seorang audience yg hadir..tgh kusyuk dgr penerangan wakil TNBR kaedahnya!..

Orang tepuk tgn..dia pun tepuk jugak..hehehe

Dah tak sabar nak tgk kelip2.."jom mama"..

Ini adalah pengalaman pertama aku naik sampan mcm nih!..mula2 nak naik..takut yang amat..bergoyang2 sampan tu..kami naik tiga beranak jer..sambil2 tu borak2 dgn pendayung sampan tu..rupa2nya kalau dtg sendiri..kena byr RM40 utk naik sampan selama setengah jam..
Tp sbb kami dtg atas dasar berkhidmat utk negara..so free ajer la..ahaks!

Life jacket tersusun menunggu utk dipunggah..

Membuat tarian payung sementara tunggu turn naik sampan..

"i'm ready now..where is my sampan?"..hehe

Dah berada atas sampan pun..emmm..

Ini antara pic yg aku sempat snap..nampaklah dua tiga titik..kuangkuangkuang..

Mcm ni lah keadaan kelip2 ittew!...chanteq sgt!..mcm lampu kelip2..

Lepas tgk kelip2..kami bertolak ke Medan Ikan Bakar Jeram..apalagi..dinner la!..nyum..nyum..nyum..

Makanan kat sini best tp biasalah kalau mkn ramai2 tu..tak leh nak ngadap betul2..hehehe..


Sampai kat umah dah pukul 11.45 mlm..ngantuk giler..sib baik esoknya cuti..ngehngehngeh..

So sape2 yg tak tau nak g mana weekend nnt..apa kata buat family trip kat sini..salah satu lapan keajaiban di dunia..

7 comments:

pn_fateen07 said...

weii.. ko tak takut ker naik sampan tuh.. aku pergi ari tuh.. sumpah aku tak nak naik lagi.. menggigil mak, nyah.... sampai balik kat jeti mak merangkak nak turun dari sampan.. rasa macam dah berdiri tapi sebenarnye.. mak merangkak .. adoi.. seksa tul masa tuh...

RizQin said...

ntah la..aku rasa ok jek..aku kan BUGIS!!hahahahaha..

Bugis mana takut air nih..

Emy said...

aku mmg rs nk pergi tp tak pergi2.. tggu la si kecik tu membesar dulu... eh anne, aku dh tau apa yg ada kt ioi mall yg ada kt ikano tuh! brand outlets kan?? aku dh g semlm, sajek jalan2.. semlm mkn kt pizza papa kt depan nandos, bole tahan sedap.. ko patut cuba..

RizQin said...

ya betull!..selain dr brands outlet..ada padini concept store..semuanya dlm satu bumbung gitu!..

FOS pun ada 2 tingkat..yg atas khas utk si kecil..tingkat bwh utk si besar!wakakaka..

tapi aku tul la dgn baju tdo yg kat FOS tu..seksi meksi & sweet gitu..haruz ku beli nnt..

Emy said...

semlm sempat msk brand outlets jek, aku makan jek. pastu balik. tak sempat nk pusing, nampak gak FOS kids tuh, nti lenkali g sana lg la..

pn_fateen07 said...

cam best jerk.. haruz pegi ni.. aku rasa dah 3 tahun aku tak pegi sana .. last masa jusco membership day jer kut.. tu pun adeeb belum lahir lagi.. beli barang2 keprluan baby...

RizQin said...

marilah beramai-ramai ke ioi mall new wing...cheh!promote gitu...ngehngeh