Saturday, January 31, 2009

Makan Kat Kedai Arab Lagikk..hiks..


Motif ada pic Putera Arab?

Biasalah..bila weekend jek tak taw nak g mn..rasa mcm semua tempat dh lepak..nak lepak umah, bosan pulak..asyik ngadap tv jek..

Laki aku ajak kitaorg g kedai arab kat Sri Petaling..nak beli badam & kismis utk eryna..utk kudapan dia bila tgk tv..(drp dia dok kudap kerepek & cekedis yg tak berkhasiat je kann)..

Ni lah kedainya..mcm2 makanan arab ada dijual di sini..kuih pelik2 pun ada..kalau kurma tu..jgn ckp la..mcm2 nama..semuanya timbang ikut gram..


Susun atur hiasan dlm kedai ni mmg cantek..tp pelik la..pelayan kedai org cina..motif?

Kitaorg beli badam & kuih muih arab..saja nak merasa..

Masa tgh bayar kat cashier tu..ternampak sign board restoran arab kat tingkat atas kedai nih..apis pun ajak la minum petang kat situ..sambil2 tu..leh tgk interior design dia (part tu yg paling aku suka!)


Ni nama restoran tu..Al-Diafah..


Tgh fikir nak order apa..

Suasana kat sini tak berapa best kalau nak compare dgn restoran arab yg kat sunway pyramid tu..sbb ramai org dan susun atur meja terlalu dekat..takde privacy..tp yg bagusnya..kita tak yah nk angkat2 tgn panggil waiter..cuma tekan button kat meja jek..berdesup waiter dtg ke meja..

Eryna saja tunjuk rajin..sebok nak tolong susun kerusi..sorrylah yek..takde kerja kosong pulak kat kedai ni..

Nama pun minum ptg kann..so order kuih ni..tak ingat lak namanya..

kuih ni manis giler!..terpaksalah mintak air kosong..

Ini pulak Kebab Kambing..

Ni minuman kitaorg..susu badam..manis giler jugak..haruzlah dpt kencing manis kalau minum hari2..

Cik kak ni tgh melantak badam & buah kurma..

Pas mkn..apa lagi..balik lah ke sarang..hehehe

No comments: