Thursday, January 1, 2009

Happy New Year Uolls.. ;-)



Selamat Tahun Baru 2009 kepada semua peminat blog mak!...(ada peminat ke mak?)hahaha..
Kat mana korang sambut tahun baru hr tu?..well..aku, apis, aida & wan sambut kat Sunway Lagoon sajok..entry fees ada yg RM100 (sekali ngan dinner) dan RM50 (sekali dgn minuman..minuman tu halal yek!hikhik)..so aku amik yg RM50 sahaja..



Kitaorg kuar dr umah lebih kurang kul 9 mlm..pastu htr eryna ke umah mak aku and then terus berdesup ke sana..malas nk bwk makcik tu..nnt penat nk mengejar dia jek..lg pun tempat yg dituju tak berapa sesuai dgn budak bwh umur..kehkehkeh..


Sekor2 dh tumbuh tanduk tu!

Sampai jek kat sana..parking semua dh penuh..takde can nk park dekat2..sib baik apis tau mn nk park..fuh!..lega..
Sampai2 jek kat sana dh pun kul 9.30 mlm..aku tgk masih ada lg yg beratur tgu turn nk masuk..sib baik tak lambat..dr jauh dh dgr berdentum dentam muzik berirama rancak dialunkan oleh DJ2 kat situ..

Selain irama muzik yg menyegarkan..pengunjung juga dihiburkan dgn pertunjukkan laser & aqua screen yg malatop!



Wahh..mmg aku surprise la ini tahun..punyalah ramai parents dtg bwk anak kecik dgn tok nenek deme sekali..apa kes nih?kalau setakat nk tgk bunga api..pi la bwk anak2 tu ke dataran merdeka..ini tempat utk golongan remaja cam aku jek..(remaja ke?)..hikhikhik..ada sorg ah so tu boleh pulak dia terlentok sedangkan lagu tgh rancak dimainkan..?!!mmg potong mood aku nk berparti la..hahahaha

Ni la pic ah so yg tdo tu..hahahaha!!

Sian aku tgk DJ2 yg bertugas pd mlm tuh..sbb punyalah gigih nk naikkan semangat pengunjung2 supaya menari tp nan ado katanya!..apa taknya..mcm mnlah nk menari..kalau ko pusing kiri kanan ada org tua2 & budak2 kecik..lainlah kalau joget lambak kannn..hahahahhaa!!

masa nih suasana masih dingin lagik..semua kena sumpah jd patung cendana..hahahaha!!

Mlm dh semakin menginjak nih..budak2 muda cam aku baru nk sampai..semua mengerumun kat bahagian tgh..betul2 dpn stage..aku pun ajak gang2 semua pindah ke tgh jugek..mnleh dok dekat geng2 tua kat tepi2 jek..kehkehkeh..

Pastu diaorg tukau DJ lain..pompuan cina..alamak!..ingatkan makin best sbb diaorg punyalah promote DJ jemputan tu tak hengat!!tp!!..mmg menghampakan..DJ tu pasang lagu 'feng tau' tak berenti..hayoh!..cam mn mak nk nari nih uolls?!..aku tgk org sekeliling dh mcm naik sheikh dh..aku bajet mesti diaorg ada amik apa2 nih..kalau kosong cam aku ni..mn la nk layan muzik feng tau ni weh...fuh..tetiba otak bisnes aku ni terpikir..kalau aku jual pil xtc time nih..confirm kayo makcik!hahahaha..keji punya pemikiran!..

so..keje aku tgk org menari jer la hr tu..pastu ketawakan org..boley?..hahahaha
Aku perasan sorg tamil nih menari dh ala2 filem bollywood dh..siap ada kerusi plastik jd props tuh!huhuhu..dh la depan stage tu air kan..habis dh deme2 ni basah kuyup menari dlm ayor la pulok..aku n the gang gelak jer la kojenye..


Korg nampak tak mamat2 tamil yg gedempol tuh?..group tu la buat tarian bollywood tak hengat tuh..hehe

Tinga aku nih dh tak larat dgr muzik techno tu..sib baik ngenangkan RM50 tuh..aku gagahkan jugek tgu sampai detik 12 mlm..nk tgk bunga api lak..kalau tk dh lama aku chow!..kalau aku tau mcm ni..baik sambut kat euphoria lg best!..dh la free jek nk masuk..almaklumlah ladies nite mlm tu kan..lagipun tepi sunway lagoon tu jek..hehe

Euphoria ni lagi best!

Tepat 12 mlm..bermulalah acara kemuncak dan bunga api berwarna warni dilancarkan ke udara..mmg canteq uolls..atas kepala sajok..hehe






Pas abis jer acara gilang gemilang tuh..laki mek dh sebok ajak balik..tu la yg tak suka tu..mlm masih muda lagikan..cam budak sekolah jer nk tido awal..Yg lain2 tu bengkek jer dgn dia..tp apa boleh buat uolls..lakikannn..hahahaha..kalau BF dh lama dh aku tukau lain..ahaks!

Sebelum balik tu..dia ajak singgah minum2 pulak..mn ada kedai bukak lagi waktu ni kecuali mamak jer la kan..so mkn & minum jer la apa yg ada..

Ni jer la yg ada..emmm

pastu kami balik umah..sampai dlm kul 1.45 pg kot..Tu jer la pengalaman aku n the gang pada tahun baru hari tu..

No comments: