Monday, January 26, 2009

Balik Bt. Pahat sempena CNY.. :-(

Motif smiley sedey?hahahahah..haruzlah sbb kena paksa blk...uwaaa..

Patutlah berbesar hati belanja mek kat Big Food tu..hampeh!..hahahaha

Tak dapek la nk g kenduri kawen anak Dr. Badrol..kann..(ahhh!alasan je tu)hahahha!!

Disebabkan dia berjanji blk satu hari satu mlm jek..so aku pun bersetuju la ikut..tu pun aku siap2 lambat2 jek..heheh..pastu aku siapkan beg baju aku ngan eryna cukup2 utk satu mlm jek..hahaha!..keji kah mak?..

Hasil dari usaha aku melambatkan proses blk kg ittew..aku berjaya la melewatkan masa blk kg tu ke pukul 6 ptg..hahahaha!! (ketawa cam setan)..perjlnan itu mengambil masa selama 3 jam..so sampailah dlm kul 9 mlm..(leh masuk tdo terus!)..kuangkuangkuang..

Celek jek biji mata keesokan paginya..aku dh sebok ajak blk KL..hahahaha!(ketawa cam setan lagik!)...boring jek muka pakcik tu..pastu dia ajak kami anak beranak breakfast kat kedai sedara dia..kat sana aku order roti canai sajok..pastu tetiba aku perasan opposite kedai mkn tu ada kedai jual mknan arab..nama eh shiesha cafe..tingat memori muntah terbelahak aku tu!..kuikuikui!..

Pas mamam, kitaorg g carrefour..dh tk tau nk g mn..semua kedai tutp..maklumlah cuti CNY...tetiba dgr bising2..rupanya ada tarian singa dpn entrance carrefour ittew!..kitaorg pun kerumun nengok free show tu..tetiba jek dtg apek kepala bulat nih bg coklat kat eryna..

Lepas jln2..tgk itu ini..kami pun decide nk blk..masa turun escalator tu..ternampaklah satu iklan dpn Kedai Fish Spa namanya..punyalah murah..RM10 seorg utk sejam..kalau kat KL..haruzlah RM30 lebih kann..so aku ngan lakiku pun teruslah terjah kedai ittew!..dan tanpa membuang masa merendam kaki kami ke dlm kolam ittew..first time letak kaki dlm tu..mmg rasa geli yg amatz bila terasa ikan Garra Ruffa tu beramai-ramai menggigit kaki iolls..lepas beberapa minit..rasa ok dh..lapar betul ikan2 tu aku tgk..kalau bwk balik 2-3 ekor bela dlm balang pun best gak nih..pastu kasi biak dlm bilik air..boleh la tiap2 hari aku servis kaki aku nih kann..ahaks!


bosan jek muka makcik ni tgu kitaorg..hahahaha!

Kitaorg bertolak balik ke KL dlm kul 6 lebih..ikut jalan melaka sbb nak singgah mkn ikan bakar kat Serkam Pantai..dekat dgn Merlimau..

Ikut jalan kg.

Dulu pernah mkn kat sini..nasi lemak dia mmg marvellous!..sampai kat sana dh pukul 8 lebih..org punyalah ramai..kalau kebulur mmg tak leh dtg mkn sini..nak tgu turn mmg lama..eryna pulak buat perangai..pijak taik kucing la pulak..habis harum satu bdn..terpaksalah aku pi tukar baju dia berbagai..dptlah satu liang kat bontot sbb tak reti dok diam..hehehe..

Muka toye jek pas kena marah..sian anak mama ni..

cukup mama!..jgn marah nina lagik..

sian..lapar anak mama ni ek..


ikan bakar yg tak sedap..kering jek..baik aku bakar sendiri kat umah!

Abis mkn dlm kul 9 lebih..terus bertolak balik ke KL..sampai umah dlm kul 10 lebih..sib baik jln tak jam..org tak abis raya lagik..

pandangan kedai ikan bakar tu dr tempat park keta

On the way back to home sweet home..

2 comments:

Emy said...

nyeh, maaf kalau mak bertanya soalan ineyyy, kaki manyak busat mcm gigilasi berendam tu kaki sapa u ols?? hahahhaah (gelak mcm setan gakkkk)

ko mmg jahatkan time nk blik BP jek, jadik setan..tp kan, aku pn sama jek, malas, jahat ke kita nie??

RizQin said...

syaitannnn..