Monday, December 15, 2008

Mkn2 di Big Plate Restaurant..

Sabtu yg lepas kitaorg g mkn2 kat Big Plate Restaurant..

Akhirnya..merasa jugak mkn kat sana itupun sbb kebetulan melawat sedara di Hospital Sg. Buloh..so on the way back tu..laki mak ajak singgah mkn kat Big Plate..


Laki mak ni mmg pemalas kalau bab2 cari tempat mkn ni..dia tau nk mkn dekat2 sajok..dr bulan puasa lepas dh mek ajak berbuka puasa kat Big Plate nih tp dia asyik menolak ajer..alasannya..jauhhhh..

Tp tak apalah kan..akhirnya dpt jugok mkn kat situ..mak bapak mek pun ikut sekali..

Apa yg uniknya kat cni ialah semua gelas, cawan & pinggan yg digunakan besar2 belaka..even..spaghetti for kids pun bersaiz besar uolls!!..no wonderla namanya Big Plate pun kaedahnya kannn..tp harganya amatlah munasabah..mur mur uolls..

Asalnya byk spaghetti eryna nih tp mama dh mkn separuh!..lapar menunggu kambing banting ittew!maafkan mama eryna..hiks!

Nak mkn kat cni kena pastikan perut betul2 lapar dulu..kalau tidak sure tak abiss..sbb portion mknan yg dihidangkan mmg byk..!!

aku, lakiku & abahku order Set Kambing Banting..baru RM19.00 sajork..tp tgk jerlah gambar nih..se'eh rasa perutku!..

yahoo!! kambing banting mama dh sampai!!..

Mak aku order Spaghetti Bolognese RM 17.90 while princess aku tu order Spaghetti for kidz RM9.90..(dua2 menu ni tak sempat nk snap..diaorg dh mkn..lapar sgt la tu kot)..hehe

Tgklah anak aku mkn tu..berselera sungguh!
Tgk pulak saiz gelas yg dihidangkan..besar giler mcm jug dh..

Air juz buah-buahan ini baru berharga RM3.80 sajok!murahkannn..

Cawan milo panas bapak aku nih dh mcm teko dh aku tgk..


Muka2 yg tgh menjamu selera..hehe

Selepas menjamu selera tu..kami pun balik..sampai ke mlm perutku kenyang amatzz..so sesape yg belum pergi tu..sila2 lah try mkn kat sana..mmg tak rugi..

No comments: