Wednesday, May 11, 2011

Ce Teka...Ce Teka...

Brape hengget korang agak2 aku kena untuk sepinggan nasik mcm kat bawah ni?

Komposisi:-
Nasik
Telur Masin Sebelah
Tomato Sehiris
Kuah Masak Air
Ikan Aya a.k.a Ikan Tongkol seketul

ce teka..ce teka....


Barang2 pasar dah mahal ke skg ni weh?..

Make Over

Sebelum


Selepas


Sebelum


Selepas

Tuesday, May 10, 2011

Apa ke jadah?

Aku pelik btul skg ni...apsal budak2 remaja skg suka benor senyum mcm nak mintak penampor..alaaaaaa...senyum mcm ala2 korea jepang tu la..sorang buat semua nak buat..kiut sangat la tu konon?..hampeh!

motif korang tak tau?...contoh seperti di bawah:-




Sampai anak aku pun dah terpengaruh! #$^*!

Monday, May 9, 2011

Diam..Diam

ahcum!..banyaknyer sawanggg..hehehhe

i'm back uolls...wah..diam2 dh setahun aku tk hapdate belog ni..bukannya apa..diam2 ubi berisi, diam2 aku dah berisi...heheheh..

inilah hasilnya...tadaaa!


handsome tk?...inilah mikhael rizqin..my prince charming..love u baby!

Tuesday, November 10, 2009

Majlis Deepavali Syarikat


Mrasa la korang baca tajuk2 syarikat jek dlm belog aku bulan nih..hehehe..maklumlah semenjak dok dekat dgn hq nih..segala program syarikat nak kena follow..tinggal aku je selalu tolak..tp kali nih aku nak join sbb pagi2 td masa dtg keje..aku tgk bukan main nallerekek perhiasan kat tepi 'lightning club' tu..mcm org nak kawen..huhuhu..

Anyaman daun2 kelapa direntang dr pintu masuk hingga ke dlm club
Oh ya..pokok pisang pun jgn dilupakan..itu antara props2 yg ada..hehe

Apa nama hiasan atas lantai nih?..chanteqkannn..hiasan ni terdpt kat dpn pintu masuk ke dewan

Aku difahamkan oleh member2 yg pernah pergi majlis2 seumpama pd tahun2 lalu tak lah semeriah mcm nih..motif peruntukan pd tahun ni meriah amat?..announce rugi hr tu khenn?ooopss!..

Masa tgh mkn td..kami didendangkan dgn tarian2 india dan alunan muzik menggunakan instrument india..mmg klasik..emm..lupa nak bgtau..ada DJ Prema td..jadik VJ..heheh

Antara props yg ada..

Props yg lain

Mak ske lampu ni..rasa nak bawak balik umah jek..hehhe

Dalam pondok tu ada makanan uolls..

Ini lah makanan2 yg ada dlm pondok td..candy & ladhu tu mmg favorite mek..heheh

Ini antara menu majlis tadi..ayam massala ada, kambing masak apa ntah pun ada, tossei, capati ada..appom pun ada..ooopsii..


Selain gerai tosei nih..ada gak gerai abc dan gerai khas utk vegetarian..

Ini adalah mango lassi yg disediakan..emm best sgt

setiap meja dihias dgn bulu burung merak nih..banyaklah burung merak yg togel utk majlis nih..siann

Ni masa ketibaan dif2 kehormat..siap diiringi dgn bunyi tabla gik..mcm org nak kawen..heheh

Tengok pinggan mak..penuhh..mrasa!

Masa nak balik..diaorg bg muruku kat pintu keluar..muruku tu aku dh bg kat akak cleaner kat opis ni td sbb aku tak ske mkn maruku..voley?

So..sape2 nk buat open house ala2 bollywood..boleh la guna khidmat caterer ni..mmg best masakan dia

Monday, November 9, 2009

Apa perasaan korang??


Apa perasaaan korang kalau tiba2 dtg seekor kereta memotong kereta korang dlm keadaan melantun-lantun cam gini?...

I'm speechless...

Itulah yg aku alami sewaktu pergi kerja tempohari...apakah..adakah?

Thursday, November 5, 2009

Pahang vs Johor

Releks2...ini bukan perlawanan bolasepak hocccay!..heheh
First of all nak inform ari ni aku cuti..amik off in lieu Deepavali..

Aku terpaksa masak 2 jenis lauk hari ni sbb laki aku tak nak belajar mkn lauk ikan patin masak tempoyak yg aku buat..chait!..penat jek aku bg satu umah bau tempoyak..lansung tak dpt menggoda selera dia..hampeh!..heheh

Jd demi menjaga keharmonian rumahtangga aku..eceh!..ekekekke..aku pun masaklah lauk kegemaran dia iaitu asam pedas..hmmm pueh la hati dia tu...heheheh..

Yang bagusnya Eryna..semua lauk dia bedal..anak aku nih mmg best..hehheh
Jgn jd mcm papa yer sayang..cerewet makan..